Печеня по домашньому в Афганському казані

Печеня по домашньому в Афганському казані як приготувати на природі

Вам знадобиться: М’ясо на кістки 1,5 кг / Цибуля ріпчаста 0,5 кг / Корінь селери / Картопля / Морква / Гриби (печериці) 0,5 кг / Перець солодкий Капі 2 шт / Часник / Зелень петрушки / Сіль / Спеції: Розмарин 1 ч. л / чебрець 1 ч. л / коріандр мелений 2 ч. л / часник сухий 1 ч. л

Для початку підготуємо наше м’ясо. Вибір зупинив на свинячій корейці. Розділяю шматок на дві частини. М’якуш поріжу на середні шматки, ну а реберця, роблю порційно. Потім готую мангал. Козанок ставитиму безпосередньо на розпечене вугілля

До речі, вугілля купую фасоване по 10 кг, така фасування йде для кави та ресторанів

Налию олію в казан і додам часник, для аромату. Обсмажимо м’якоть на сильному вогні до отримання скоринки. Наступні на черзі будуть реберця, вони гаситимуться протягом години. Для аромату до м’яса додам корінь селери. Наріжу його соломкою. Так само, для гасіння ще підійдуть корені петрушки. Наступним інгредієнтом буде нарізана цибуля. Цибуля дасть нам потрібний насичений смак і бульйон. Переконаний, цибулею м’ясо не зіпсуєш, насичуйте сміливо. Відправимо в казанок свинячі ребра. Козанок у мене на 8 літрів за паспортом, реальний об’єм 6 літрів. Завантаження такого обсягу має перевищувати 4,5 літра. Тобто 2/3 обсяг Вашого казанка. Звертаю вашу увагу, що кришку сильно тягнути не потрібно

Поки тушкується м’ясо, підготуємо спеції. Візьмемо Розмарин, Тимьян, Коріандр мелений і сухий часник.

Знімаємо афганський казан і почнемо закладку овочів. Першим піде солодкий перець Капі, а потім гриби. Потім додаю половину спецій та корінь селери. Також нарізаю соломкою. Закладаю картоплю та моркву. Далі в казан вирушить друга частина спецій і звичайно сіль. Черга за водою, мені знадобиться два кухлі води. Перевіряю працездатність клапанів та відправлю на вогонь хвилин на двадцять, до готовності

Нехай виходить у Вас задумане готуйте із насолодую і до зустрічі на каналі